Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Bangunan - Bangunan Utama

Main Building

Pra-syarat:  tiada

Bangunan Utama adalah tempat di mana jurubina berpengalaman tinggal. Lebih tinggi tahap Bangunan Utama, lebih cepat jurubina menyiapkan bangunan anda.

Jika Bangunan Utama dimusnahkan ketika anda sedang membina sesebuah bangunan, masa pembinaan tidak akan berubah dan pembinaan tetap diteruskan sehingga siap mengikut masa yang dijadualkan. Tetapi masa pembinaan bangunan baru yang seterusnya bergantung kepada tahap Bangunan Utama anda ketika pembinaan hendak dilaksanakan. Situasi yang sama diambil kira jika anda hendak meruntuhkan bangunan sedia ada. Tetapi, ia hanya berlaku pada kampung yang dijadikan Ibukota.

Meruntuhkan Bangunan
Jika anda tidak memerlukan bangunan lagi, anda boleh mengarah jurubina anda untuk meruntuhkan bangunan. Fungsi meruntuhkan bangunan akan muncul apabila Bangunan Utama anda berada di tahap 10.

Jika Bangunan Utama anda musnah akibat diserang, anda hanya boleh membinanya semula jika semua Ladang anda berada sekurang kurangnya di tahap 5 atau produksi bersih anda bersamaan atau lebih tinggi dari 198/jam

Ciri ciri pada tahap tertentu bangunan (cth: kos pembinaan atau mata budaya yang dihasilkan) boleh ditemui di sini.
Bagi jadual tempoh pembinaan, klik di sini.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak