Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Menanda serangan

Anda pasti perasan bahawa terdapat bulatan kelabu pada serangan yang sedang dalam perjalanan ke kampung anda (di titik perhimpunan).  Jika anda klik pada bulatan tersebut, warnanya akan bertukar seperti yang ditunjukkan di bawah:

flaging2.png

Klik yang pertama akan mengubah warna bulatan tersebut kepada hijau, klik kedua mengubahnya menjadi warna kuning dan klik ketiga mengubahnya menjadi warna merah. Klik keempat akan menyebabkan bulatan tersebut berubah kembali menjadi kelabu.

flaging3.png

flaging4.png

flaging5.png

flaging1.png

Tujuan fungsi ini adalah untuk menanda serangan yang mendatang. Adakalanya, terdapat banyak serangan yang datang dan fungsi ini membantu anda menanda serangan yang dirasakan perlu diambil perhatian penuh dan seterusnya mengurangkan perhatian ke atas serangan palsu.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak