Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Bolehkah saya memindahkan (baki) emas?

Hanya emas yang dibeli boleh dipindahkan. Emas percuma (i.e emas jemputan, emas permulaan atau emas yang ditukarkan dari perak) tidak boleh dipindahkan. Emas juga hanya boleh dipindahkan jika akaun dipadam atau pelayan telah tamat. Selepas akaun anda terpadam sepenuhnya, anda akan menerima e-mel pautan pemindahan emas dalam tempoh 72 jam. Pautan akan dihantar ke e-mel yang digunakan untuk akaun tersebut. Emas hanya boleh dipindahkan kepada akaun dalam Travian Malaysia sahaja.

Bagi pemain yang memiliki emas percuma dan emas yang dibeli, emas percuma akan digunakan dahulu. Contohnya, jika anda memiliki 35 emas percuma dan membeli 30 emas, anda memiliki jumlah 65 emas. Jika anda menggunakan 30 emas, terdapat baki 35 emas, oleh itu apabila anda membuat pemindahan emas, anda boleh memindahkan 30 emas (yang dibeli) dan baki 5 emas (percuma) tidak boleh dipindahkan.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak