Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Tides of Conquest - Mekanisma Permainan

Tides of Conquest adalah Istimewa Tahunan Travian: Legends 2021. Berikut adalah gambaran keseluruhan ciri-cirinya yang berbeza dengan dunia permainan baru biasa.

Ciri khas utama yang dibawa dari Istimewa Tahunan sebelumnya:

  • Peta Eropah kuno 
  • 87 wilayah ditakluk yang menghasilkan Mata Kemenangan
  • Sistem penaklukan baru (puak kampung tidak berubah selepas dijajah)
  • Maju dan gabungkan pasukan

Namun, tidak ada lagi faksi yang diketahui dari Shadow Empires. Permainan ini dimenangi sekali lagi oleh persekutuan terbaik, bukan faksi. Pemain baru memulakan permainan di sekitar tengah peta. 

Apa yang baru tahun ini? 

Mata Kemenangan disimpan di kampung

Dengan menakluki atau menghancurkan kampung, adalah mungkin untuk memperoleh, kehilangan atau memusnahkan Titik Kemenangan.

Bandar  

Anda boleh menaik taraf kampung menjadi bandar dan mendapat pelbagai faedah yang membolehkan anda mengukuhkan kedudukan yang penting secara strategik.

Menara Pengawal

Peningkatan tembok bandar yang meningkatkan bonus Titik Perhimpunan yang memungkinkan untuk melihat jenis unit musuh.

Sepanduk persekutuan

Kukuhkan imej persekutuan anda dengan sepanduk yang akan kelihatan di pelbagai tempat dalam permainan. Mana-mana pemain boleh merancangnya dengan menggunakan banyak pilihan, bentuk dan warna, kepemimpinan memutuskan reka bentuk mana yang akan digunakan.

Map.sql 

Map.sql adalah fail yang digunakan oleh pelbagai alat luaran. Ini mengandungi maklumat terperinci tentang kampung di peta dan diperbaharui oleh permainan setiap hari. Kini, ia mengandungi maklumat mengenai sama ada kampung itu adalah ibu kota, jika kota itu dan berapa banyak Kemenangan yang dimilikinya. 


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak