Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Apa itu gencatan senjata, konfederasi dan perang

Malangnya, persekutuan tunggal biasanya tidak cukup kuat untuk memenangi pelayan. Oleh itu, orang boleh dan akan menggunakan diplomasi untuk mencegah peperangan masa depan atau meningkatkan peluang mereka untuk menang. Terdapat tiga kemungkinan: konfederasi, pakatan tidak agresif dan perang.

Konfederasi

Konfederasi adalah ikatan yang kuat antara dua atau lebih persekutuan. Dalam kes ini, persekutuan membantu antara satu sama lain dan bekerjasama antara mereka. Biasanya, mereka membantu antara satu sama lain dengan menghantar bala bantuan atau sumber jika diperlukan. Juga, mereka boleh menguruskan serangan besar-besaran, berkongsi peperangan dan melawan musuh bersama mereka. Pada pelayan yang bermula selepas 15.09.2019, sistem konfederasi yang baru digunakan yang meningkatkan kerjasama antara persekutuan dan menyekat perkongsian sumber dan penguatan kepada anggota konfederasi sahaja.

Pakatan Non-Agresif

Pakatan bukan agresif (PTA untuk pendek) digunakan apabila dua persekutuan tidak mahu menyerang satu sama lain, tetapi mereka tidak mahu saling membantu sama ada. Ia lazim digunakan di antara persekutuan kuat yang akan merosakkan setiap orang dengan buruk dan mereka mahu mengelakkan kejadian sedemikian. Ini terhad kepada 3 untuk setiap persekutuan.

Perang

Perang adalah perjuangan berat antara dua persekutuan. persekutuan di senarai konfederasi itu biasanya berdiri di belakang persekutuan dalam peperangan


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak