Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Minta bantuan ahli persekutuan ketika diserang?

Apabila anda diserang, rakan sepersekutuan boleh membantu anda. Untuk mendapatkan bantuan, anda perlu beritahu ahli persekutuan bahawa anda sedang diserang dan memerlukan bantuan. Anda boleh beritahu mereka dengan menghantar mesej ke semua ahli persekutuan (jika anda ada hak ini) atau anda boleh minta bantuan ketua persekutuan menghantar mesej kepada semua ahli persekutuan (ketua persekutuan memiliki hak untuk menghantar mesej kepada semua pemain sekaligus). Biasanya, persekutuan juga memiliki forum yang khas untuk meminta bantuan pertahanan dan anda juga boleh gunakan forum ini untuk meminta bantuan.

Setelah diberitahu, rakan sepersekutuan anda akan menghantar bantuan pertahanan. Disebabkan askar bantuan akan menggunakan tanaman kampung anda untuk tujuan penyelenggaraan, pastikan jelapang anda cukup besar dan tanaman anda mencukupi untuk menyelenggara semua askar bantuan. Memastikan tembok pada tahap tertinggi juga penting kerana ia akan menjadikan askar bantuan dan pertahanan kampung lebih efektif.

Apabila serangan telah habis, anda boleh memulangkan semula askar bantuan di titik perhimpunan.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak