Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Bangunan - Dewan Perbandaran

Town Hall

Pra-syarat:  Bangunan utama tahap 10, Akademi tahap 10

Dewan Perbandaran membolehkan pemain mengadakan perayaan di dalam kampung. Perayaan seperti ini meningkatkan Mata Budaya (MB) yang diperlukan untuk membuka atau menjajah kampung. Meningkatkan tahap Dewan Perbandaran akan mengurangkan masa yang diambil untuk membuat perayaan.

Setiap bangunan yang dibina di dalam kampung anda menyumbangkan Mata Budaya, lebih tinggi tahap bangunan sedia ada, lebih banyak Mata Budaya akan dihasilkan. Perayaan membantu menambahkan Mata Budaya dengan lebih cepat.

Perayaan Kecil memberikana anda Mata Budaya sahaja tetapi Perayaan Besar memberi kesan kepada kuasa Senator, Penghulu dan Pemimpin. Ketika menjajah kampung pemain lain, Senator, Penghulu atau Pemimpin ini akan berjaya menurunkan kesetiaan sesebuah kampung secara efektif dengan penambahan kuasa sebanyak 5%. Sebaliknya Senator, Penghulu atau Pemimpin akan hilang kuasa menurunkan kesetiaan sesebuah kampung sebanyak 5% jika kampung yang diserang sedang mengadakan perayaan yang besar.

Perayaan
Tahap   Lumber Clay Iron Crop Mata budaya
1 Perayaan kecil 6400 6650 5940 1340 500 (1x), 250 (3x)
10 Perayaan besar 29700 33250 32000 6700 2000 (1x), 1000 (3x)

Ciri ciri pada tahap tertentu bangunan (cth:kos pembinaan atau mata budaya yang dihasilkan) boleh ditemui di sini.
Bagi jadual tempoh pembinaan, klik di sini.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak