Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Pengalaman Wira

Jumlah pengalaman wira kini didasarkan pada persediaan yang diberikan ketika pertempuran, sama seperti pengiraan mata pertahanan.

Berikut adalah 2 contoh untuk menjadikan perkara ini lebih jelas:

Contoh 1) Persekutuan mempertahankan sasaran dalam permainan awal dengan wira sahaja. Tidak ada pasukan pertahanan lain yang terlibat. Setiap wira mendapat pengalaman sama rata.

Situasi: Pemain A menyerang dengan 10 Theutates Thunders dan 10 Phalanx = 30 penggunaan tanaman

Dengan anggapan 10 wira bertahan, dan semua pasukan penyerang terbunuh. Kerana bekalannya sama untuk setiap wira, (6 tanaman), ini bermaksud setiap wira akan mendapat pengalaman 10% daripada jumlah bekalan yang terbunuh; hasilnya, setiap wira akan mendapat 3 mata pengalaman.

Contoh 2) Pada operasi pertahanan persekutuan, satu pemain menghantar seluruh askarnya, termasuk wira, sementara pemain lain hanya menyediakan wira. Pemain yang menyediakan lebih banyak bekalan daripada hanya wira akan mendapat bahagian pengalaman yang lebih besar.

Situasi: Pemain A menyerang dengan 10 Theutates Thunders dan 10 Phalanx = 30 penggunaan tanaman

Dengan andaian 2 wira bertahan; yang mana satu mempertahankan bersama 88 Phalanx(100 bekalan tanaman keseluruhan). Sekiranya semua pasukan penyerang terbunuh, pengalaman akan dikongsi secara berbeza. Wira solo akan mendapat 6% bahagian pengalaman, dan wira lain yang dihantar dengan phalanx akan mendapat 94% pengalaman. Ini bermaksud wira solo akan mendapat 2 mata pengalaman, dan wira dengan phalanxes akan mendapat 28 mata pengalaman. Kami menggunakan pembundaran secara matematik.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak