Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Pengalaman Wira

Jumlah pengalaman wira berdasarkan nilai kerugian musuh yang dikira dalam penggunaan tanaman mereka. Untuk kes pertahanan, wira yang sama bertahan mendapat bahagian yang berkadar dengan berapa banyak mereka dan askarnya membantu dalam pertempuran:

  • Penggunaan tanaman semua unit penyerang terbunuh diambil kira.
  • Bagi setiap pertahanan, jumlah kekuatan pertempuran pasukan bertahan dan wira yang disertakan dianggap untuk mengira nisbah yang setiap pihak bertahan menambah kekuatan bertahan.
  • Setiap wira bertahan menerima nisbah di atas dikira penggunaan tanaman semua unit serangan yang terbunuh sebagai pengalaman pahlawan.

Contoh:

Serangan penyerang dengan 15 Theutates Thunders = 30 penggunaan tanaman.

Pembela: Hero A - wira dengan 1000 kekuatan tempur ditambah 20 Falanks (jumlah 2000 melawan kekuatan terhadap pasukan berkuda) / Hero B - hanya wira dengan 4000 kekuatan tempur (6000 jumlah kekuatan pertempuran).

Dengan mengandaikan semua tentera menyerang terbunuh, Hero A akan menerima 1/3 dari pengalaman dan Hero B akan mendapat 2/3 pengalaman daripada jumlah jumlah bekalan yang terbunuh. Untuk contoh khusus ini Hero A akan mendapat 10 mata pengalaman dan Hero B akan memperoleh 20 mata pengalaman.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak