Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Sistem Konfederasi

Pelayan yang bermula selepas 15.08.2019 akan memiliki sistem konfederasi ini. Persekutuan adalah mungkin untuk memiliki konfederasi yang terdiri daripada sehingga empat persekutuan, yang harus dihubungkan dengan satu sama lain. Pakatan bukan agresif tidak terjejas oleh peraturan persekutuan ini.

Apa maksudnya?

Persekutuan A dan Persekutuan B boleh mewujudkan konfederasi seperti biasa. Setelah ini dilakukan hubungan akan muncul dalam diplomasi aliansi.

Path to Pandora: Confederacy


Pada ketika ini, Persekutuan A mahu juga mempunyai Persekutuan C dalam konfederasi. Pertama ahli-ahli persekutuan yang ada (dalam hal ini Persekutuan B) mesti menerima permintaan ini. Hanya selepas itu Persekutuan C akan menerima jemputan dan selepas menerimanya, ia akan ditambah kepada hubungan yang sedia ada.


Persekutuan boleh meninggalkan konfederasi pada bila-bila masa. Ia juga boleh ditendang, jika semua ahli lain bersetuju mengenai hal ini.

Di samping itu, anda hanya boleh menghantar sumber dan bantuan tentera ke akaun, persekutuan atau konfederasi anda sendiri. Sekiranya persekutuan meninggalkan konfederasi:

  • Tiada bantuan baru atau sumber boleh dihantar. Walau bagaimanapun, sumber yang sudah dalam perjalanan mereka akan diteruskan.
  • Bantuan daripada persekutuan lain dari konfederasi ini atau dari persekutuan yang tidak bersekutu dengan persekutuan lain dari konfederasi ini akan dihantar pulang setelah 12 jam
  • Bantuan yang masih dalam perjalanan selepas 12 jam akan dihantar kembali sebaik sahaja mereka sampai.

Bagaimanapun tawaran awam di pasar masih tersedia untuk semua orang, anda tanda opsyen "persekutuan sendiri sahaja" untuk membuat tawaran tersedia untuk ahli persekutuan sahaja

Path to Pandora: Confederacy


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak