Travian Answers

Mulakan dengan soalan anda

Cari dengan menjawab soalan

Untuk mendapatkan jawapan, pilih kategori utama dan sub-katergori sehingga jawapan anda dipaparkanl di bawah. Jika persoalan anda masih tidak terjawab, anda boleh terus menghubungi kami.

Saya ada soalan berkenaan..

Mari lihat penerangan lanjut:

Cari dengan sitemap

Anda lebih suka mencari melalui sitemap biasa seperti yang digunakan pada laman web kegemaran anda? Tiada masalah, gunakan Answers sitemap-navigation untuk mencari jawapan anda.

Bagaimana mendapatkan emas (percuma)?

Travian menyediakan kemudahan buat pemain untuk memperolehi emas tanpa perlu membuat pembelian. Anda hanya perlu menjemput rakan bermain bersama anda.

Apa yang saya perolehi?

Buat masa ini, setiap pemain yang dijemput anda dan berjaya membuka kampung ke 2 akan membolehkan anda menerima 50 Emas. Emas tersebut boleh digunakan seperti biasa tetapi ia tidak boleh dipindahkan apabila anda memadam akaun atau pelayan telah tamat. Untuk menjemput pemain anda masuk ke menu PLUS dan klik "dapatkan emas" (Earn gold). Anda akan lihat seperti di bawah:

playerhireplayer1.png

Kemudian anda boleh salin pautan jemputan peribadi anda dan hantarkan kepada rakan-rakan. Anda juga boleh terus menjemput melalui email Travian dengan klik pada butang "Jemput dengan e-mel". Anda akan lihat seperti di bawah:
playerhireplayer2.png

Anda hanya perlu masukkan sehingga 6 e-mel rakan yang mahu dijemput, masukkan sedikit mesej (jika mahu) dan tekan "Hantar". Selepas rakan anda bermain hasil dari jemputan anda, anda boleh melihat data mereka pada bahagian bawah halaman "dapatkan emas".
playerhireplayer3.png

Tiada had bagi jumlah pemain yang boleh dijemput anda. Sebaik sahaja mereka membuka kampung ke 2, emas akan dimasukkan ke akaun anda serta merta.


Adakah persoalan anda terjawab?

Ya   Sederhana   Tidak